
Zekâ puanları 20 ile 40 arasında olan bireylerdir. Bu tür zihinsel yetersizliği olan bireylerin neredeyse tamamının doğum sırasında veya hemen sonrasında farkına varılır. Zihinsel yetersizlikle birlikte motor problemler ile dil ve konuşma problemleri de yaşarlar. Zekâ yaşları 6 yaş üstünü geçmez. Ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireyler erken çocukluk döneminde konuşma becerilerini çok az kazanırlar ya da hiç kazanamazlar. Okul…

Orta Düzeyde Zihinsel Yetersizlik Zeka Bölümleri(IQ 35-49) arasında tespit edilen bireylerdir. Okuma ve Yazma Öğrenebilirkler mi? Bu gruba giren çocuklar okuma, yazma, matematik gibi temel akademik becerileri öğrenebilirler. Fiziksel özelliklerinde ve hareket gelişimlerinde normallere yakın bir performans gösterirler. Dikkat süreleri ve ilgileri sınırlıdır. Sosyal iletişim kurabilirler, ancak sosyal kurallara uymakta çektikleri güçlük, ev ve okul yaşantılarında problem oluşturabilir. Sözel yönlendirmeleri…

Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizlik Zeka bölümü 50-69 arasında tespit edilen zihinsel geriliktir. NEDENLERİ Hamilelik döneminde – Hamilelik döneminde annenin geçirdiği bulaşıcı hastalıklar, kullandığı ilaçlar, kazalar ve zehirlenmeler, röntgen çektirme, yetersiz beslenme, -Akraba evliliği, kromozom bozuklukları, kan uyuşmazlığı, -Doğuştan metabolik bozukluklar. Doğum sırasında -Doğum sırasında bebeğin oksijensiz kalması, -Doğum sırasında bebeğe bulaşan enfeksiyonlar, -Zor doğum nedeniyle kullanılan bazı araçların (vakum, forseps…